برخی از علائم بیماری التهابی کرون از زبان دکتر متخصص روده اهواز
شایع ترین علامت بیماری التهابی کرون ، اسهال است، گاهی اوقات به اندازه ای شدید که نیاز به 20 بار رفتن به توالت یا بیشتر در روز دارد. علائم دیگر عبارتند از:
گرفتگی شکم
مدفوع خونی
روده های مسدود شده
تب
از دست دادن مایعات بدن
از دست دادن اشتها
کاهش وزن شدید
کم خونی
بسیاری از افراد مبتلا به IBD نیز شرایطی مانند آرتریت و التهاب چشم، پوست و کبد را تجربه می کنند. بهترین دکتر متخصص روده اهواز بیان می کند که : این بیماری همچنین یک عامل خطر اصلی برای ابتلا به سرطان روده بزرگ( کولورکتال)در نظر گرفته می شود.
خلاصه ای از مراحل تشخیص بیماری توسط بهترین دکتر متخصص روده اهواز :
در ابتدا، بهترین دکتر متخصص روده اهواز علائم و سابقه پزشکی بیمار را بررسی می کند و یک معاینه فیزیکی انجام می دهد. معمولا دو روش برای تشخیص بیماری انجام می شود : آندوسکوپی (برای بیماری کرون) یا کولونوسکوپی (برای کولیت اولسراتیو). آزمایشهای تصویربرداری نیز ممکن است انجام شوند، مانند تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)، توموگرافی کامپیوتری (CT) یا رادیوگرافی(radiography)، گاهی اوقات آزمایشهای خون یا نمونههای مدفوع برای رد سایر شرایط نیز توصیه می شود.
متخصصین بهترین مرکز آندوسکوپی اهواز در این خصوص بیان میکنند که : آندوسکوپی معده می تواند به صورت اولتراسوند آندوسکوپی انجام شود . این فرایند امکان بررسی دیواره دستگاه گوارش، گره های لنفاوی و سایر عضو های مجاور دستگاه گوارش را فراهم می نماید.
گزینه های درمانی فعلی
بیماری های التهابی کرون با پنج نوع دارو درمان می شوند:
آمینوسالیسیلات ها:
این داروهای ضد التهابی عبارتند از سولفاسالازین، بالسالازید، مسالامین و اولسالازین. آنها برای کولیت اولسراتیو موثر هستند و به صورت خوراکی یا در رکتوم وارد می شوند.
کورتیکواستروئیدها:
این داروهای ضدالتهابی شامل پردنیزون، پردنیزولون و بودزوناید هستند و برای کنترل کوتاه مدت شعله ور شدن پوست موثر می باشند. آنها به دلیل عوارض جانبی برای کمترین زمان تجویز می شوند.
برای افراد مبتلا به IBD معمول است که واکسن های مختلفی را برای کمک به جلوگیری از عفونت دریافت کنند . مداخله جراحی این روزها به دلیل داروهای موثر غیر معمول است. اما اگر بیماری شدید باشد،دکتر متخصص روده خوب اهواز، قسمت های آسیب دیده دستگاه گوارش را با کمک جراحی درمان می کند . شما عزیزان می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد سالم نگاه داشتن سیستم گوارشی مقاله بهترین دکتر معده شیراز را نیز مطالعه نمایید .
خود مراقبتی :
آنچه می خورید می تواند تأثیر زیادی در مدیریت علائم بیماری التهابی روده داشته باشد. بنا بر گفته های بهترین دکتر متخصص گوارش اهواز ، یک رژیم غذایی ضد التهابی غنی از سبزیجات، میوه ها، پروتئین بدون چربی، به ویژه ماهی های چرب و غذاهای غنی از فیبر می تواند استرس دستگاه گوارش و روده ها را کاهش دهد. مطالعات نشان می دهد که فعالیت بدنی فواید ضد التهابی نیز دارد.
توضیحات بهترین دکتر متخصص روده اهواز در مورد عوامل خطر بیماری کرون
اعتقاد بر این است که چندین عامل خطر ابتلا به بیماری التهابی کرون را افزایش می دهد:
سابقه خانوادگی:
اگر اعضای نزدیک خانواده شما نیز به این بیماری مبتلا باشند، در معرض خطر بسیار بیشتری هستید.
رژیم غذایی:
مصرف بیش از حد قند، چربی اشباع شده و غذاهای فرآوری شده ممکن است خطر ابتلا را افزایش دهد.
سیگار کشیدن:
استعمال دخانیات به پوشش روده آسیب می رساند و یک عامل خطر اصلی برای بیماری کرون است که می تواند از طریق تغییر سبک زندگی اصلاح شود.
داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs): این داروهای تسکین دهنده ممکن است با ایجاد زخم روده و خونریزی، IBD را تشدید کنند.
عوارض بیماری التهابی کرون چیست؟
سرطان روده بزرگ( کولورکتال)
التهاب پوست، چشم ها و مفاصل، بیماری کلیوی و کلانژیت اسکلروزان اولیه (یک بیماری مزمن کبدی که به مجاری صفراوی آسیب می رساند)
اگر IBD کنترل نشود و به موقع درمان نشود، می تواند منجر به عوارض جدی مانند:
سوء تغذیه:
اسهال، درد شکم و گرفتگی می تواند خوردن غذا و جذب مواد مغذی کافی را برای روده دشوار کند.
شقاق مقعد:
پارگی یا ترک در مخاط مقعد می تواند باعث درد و خونریزی شود.
فیستول:
این گذرگاههای غیرطبیعی معمولاً پس از آبسه مقعدی (جمع شدن چرک ناشی از عفونت) در روده یا ناحیه اطراف مقعد ایجاد میشوند.
تنگ شدن روده ها (فشرده شدن):
با التهاب و بهبود مکرر، بافت اسکار ممکن است پوشش روده را ضخیم کرده و مجرای گوارشی را باریک کند و گاهی منجر به انسداد و التهاب کرون شود.
خونریزی شدید دستگاه گوارش:
این یک عارضه نادر اما بالقوه تهدید کننده زندگی است که نیاز به درمان جراحی دارد.
پارگی روده ( سوراخ شدن ):
التهاب و زخم مزمن ممکن است دیواره های روده را تا حدی تضعیف کند که یک سوراخ ایجاد شود. این می تواند منجر به یک وضعیت تهدید کننده زندگی به نام پریتونیت شود که در آن محتویات روده به داخل شکم می ریزد.
دکتر متخصص روده خوب اهواز
دکتر فوق تخصص گوارش اهواز کیانپارس
متخصص گوارش اهواز خانم
فوق تخصص روده اهواز
متخصص دل و روده اهواز
دکتر میرمومن فوق تخصص گوارش اهواز